Promenera i skogen bra för hälsan

Promenera i skogen hälsofördelar och Vetenskapliga Bevis

Här ser vi en ekorre när vi själva ville komma ut i naturen.

Promenera i skogen är inte bara en trevlig aktivitet utan det har också visat sig ha en rad positiva hälsoeffekter. Forskning har visat att en promenad i skogen kan minska stressnivåerna, sänka blodtrycket och öka immunförsvaret. Det är en enkel och tillgänglig aktivitet som kan ha stor inverkan på ens hälsa.

Denna blogg handlar om att tjäna pengar på nätet och även om du är en som tjänar pengar på nätet så behöver du också vara ute i naturen. När du väl kommer hem efter en lång promenad i skogen kommer du dessutom ha lättare för att tänka klart när du sitter framför din dator för att just kunna tjäna pengar på nätet.

En av de största fördelarna med att promenera i skogen är dess förmåga att minska stress. En studie publicerad i International Journal of Environmental Research and Public Health visade att deltagare som promenerade i skogen hade lägre nivåer av kortisol ett stresshormon, jämfört med deltagare som promenerade i en stadsmiljö. Detta kan bero på att skogen ger en lugn och avkopplande miljö som kan hjälpa till att minska stress och ångest.

Utöver att minska stressnivåerna har skogspromenader också visat sig ha positiva effekter på immunförsvaret. Enligt en studie publicerad i International Journal of Immunopathology and Pharmacology kan skogspromenader öka antalet naturliga mördarceller i kroppen, vilket är en viktig del av immunförsvaret. Detta kan i sin tur minska risken för sjukdomar och infektioner. Kan då också vara bra att ha jaktkläder herr om du har med dig din pojkvän i skogen för en promenad.

Ekorren börjar upptäcka oss

 

Fysiska hälsofördelar

Att promenera i skogen har många fysiska hälsofördelar. Här är några av dem:

Hjärt- och kärlsystemet

Enligt Land kan regelbundna promenader i skogen minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Detta beror på att skogspromenader kan sänka blodtrycket och förbättra cirkulationen. Att promenera i skogen kan också minska nivåerna av stresshormoner i kroppen, vilket kan ha en positiv effekt på hjärt- och kärlhälsan.

Viktminskning och kondition

Vill du tjäna pengar på nätet så ska du också kunna ge tips på hälsa i naturen som en omväxling.

Promenader i skogen kan också hjälpa till med viktminskning och förbättra konditionen. Enligt Natural Shop kan en timmes promenad bränna upp till 500 kalorier, beroende på terrängen och hastigheten. Dessutom kan skogspromenader vara mer utmanande än promenader på asfalt, vilket kan hjälpa till att öka konditionen.

Muskelstyrka och smidighet

Att promenera i skogen kan också bidra till ökad muskelstyrka och smidighet. Enligt Skogen i Skolan kan ojämn terräng och olika hinder i skogen hjälpa till att stärka musklerna i benen, ryggen och magen. Dessutom kan promenader i skogen bidra till ökad smidighet genom att förbättra balansen och koordinationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *